vzw KINKELIBA

KinkeliBa vzw werd opgericht in 2019 door de Belgo-Senegalese familie DIA. De vereniging ondersteunt socio-culturele projecten in Senegal in samenwerking met partners uit verschillende landen. 

Doel van de vzw: de levensomstandigheden van de inwoners van Senegal verbeteren, het niveau van armoede verminderen en bijdragen aan de autonomie van de bevolking. Met name door sociale en culturele activiteiten te ontwikkelen, ondernemerschap te bevorderen en projecten rond jobcreatie te ondersteunen. 

Het socio-cultureel project in Nianing is ontstaan en gegroeid door contacten met de inwoners. Hun verhalen over de sluiting van twee toeristencentra en de hoge werkloosheid en armoede tot gevolg zijn de triggers om iets aan deze problemen te doen.

KinkeliBa vzw zal, in samenwerking met de inwoners van Nianing, een socio-cultureel centrum bouwen met een bibliotheek, een spelotheek, een openluchtheater en een polyvalente ruimte voor opleiding, vorming en coaching. Vanuit dit centrum zullen alle activiteiten en projecten beheerd worden door het Senegalese team.

KinkeliBa vzw organiseert KinkeliBa-weken: YogAfrika, ArtAfrika, DisCoverAfrika, TrajectAfrica,… in Nianing. De opbrengsten gaan naar de vzw om de bouw van het Socio-Cultureel Centrum KinkeliBa te financierenAls je Senegal op een alternatieve manier wil ontdekken, dan zijn de KinkeliBa-weken iets voor jou!

http://www.kinkeliba.world

%d bloggers liken dit: