TEAM

Anne-Mie Misplon & Samba Dia: een Belgo-Senegalees koppel. In “Villa MangalBaali” bezorgen zij jullie een onvergetelijk verblijf. Hun troef is de Senegalese gastvrijheid (=Teranga).

Samba is geboren en opgegroeid in Senegal. Anne-Mie heeft Senegal doorkruist van Noord tot Zuid en van West tot Oost.

Ons VERHAAL en het WAAROM 

In 1987, was ik, Anne-Mie, uitwisselingsstudent in Sofia, waar ik Samba, uit Senegal, ontmoet heb. Een paar jaar later zijn we getrouwd en we hebben 3 kinderen. In 2017 hebben we gebouwd in Senegal: Villa MangalBaali, ons gezellig en comfortabel huis in “Residentie Nianing III” in Nianing, een Afrikaans dorpje in Senegal aan de Atlantische Oceaan. 

Wij willen Afrika in een positief daglicht stellen en het positieve imago van Senegal belichten. We willen onze liefde voor Afrika delen door jullie te laten proeven van Senegal, van de keuken, de cultuur, de natuur, de bevolking en hun ambiance. We nodigen jullie uit in Villa MangalBaali, om te genieten van een onvergetelijk verblijf  onder de Afrikaanse zon.

Onze INSPIRATIE

In 1990 verbleef ik een 6-tal maanden in Senegal en werd meteen verliefd op dat land en zijn volk. Ik hou van de gastvrijheid (Teranga), het relativeringsvermogen en de joie de vivre, de positieve energie, de veerkracht en de moed. Van “la partage et la solidarité”… en van de verbondenheid, waarvan ik later begrepen heb dat daar een Afrikaans woord voor bestaat, nl. “Ubuntu”. 

Ubuntu is een filosofie die ontstaan is in Zuidelijk Afrika, de filosofie van de verzoening. Het woord komt uit de Bantoe-taal en betekent vrij vertaald “menselijke aandacht voor elkaar, palaver, dialoog of gevoel van verbondenheid”. Vanuit Ubuntu is het bestaan een continue stroom, waarin alles steeds een balans zoekt. Ubuntu heeft niet alleen Afrika, maar ook het Westen veel te bieden. “Ik besta… omdat wij zijn…”

De spreuk Nitt, nitt moï garabam” in het Wolof, betekent “de mens is de remedie voor de mens” en vertaalt perfect wat met Ubuntu bedoeld wordt.

De naam “Villa MangalBaali” is geïnspireerd op de grootmoeder van Samba die “MangalBaali” genoemd werd in de taal van de Peuhl-bevolking en wat betekent “het schaap dat voorop loopt, het schaap dat de weg toont”. Wij willen jullie graag de weg tonen om Afrika, Senegal te ontdekken


Theodore: Staat in voor: onthaal klanten, transfer luchthaven h/t, taxi, boodschappen, organisatie excursies, …


De Senegalese huishoudhulp zal jullie verrassen met de Senegalese keuken. Ze staat ook in voor het dagelijks onderhoud van de Villa.


Het zwembad en de tuin worden dagelijks onderhouden door de tuinman.

%d bloggers liken dit: